Telefoon

058 266 81 58
06 570 50 50 2

Email

info@shhh.nl

Sita

Sita 5252, Sita is een kittige, maar zeer lieve Mechelse herderteef van ca 1,5 jaar. Het heeft Sita niet mee gezeten in haar korte leventje. ZIj is op 4 maanden in de opvang terecht gekomen, iets wat haar ontwikkeling niet ten goede is gekomen ondanks alle goede zorgen. Ze is nu eenmaal een mechelaar en zij heeft het nodig om zowel fysiek als geestelijk uitgedaagd te worden. Zoals het een Mechelaar betaamt gaat zij 1000% voor haar baas. Sita is wel wat onzeker en gevoelig voor prikkels.

Ze is sociaal  sociaal en vriendelijk en absoluut geschikt als huishond met een aantal aandachtspuntjes, dat wel. Sita kan niet met alle honden, en zij is selectief tegenover vreemden. Het moet gewoon klikken! Maar dan heb je ook een wereldhond.

Sita kan niet met kleine kinderen overweg, zij vindt deze veel te druk. Uiteraard kan met geduld en het trainen in de aanwezigheid van kinderen dit nog veranderen, maar het is op dit moment niet verstandig om haar bij kleine kinderen te plaatsen.

Gezien de jachtdrift van de mechelaar en haar onbekendheid met katten blijft ook dat een risico. De mevrouw die haar opvangt heeft 8 katten, maar vertrouwt het momenteel alleen nog met een muilkorfje om. Het blijft uitkijken. Niet bij katten plaatsen heeft de voorkeur.

Diezelfde jachtdrift zorgt er ook voor dat zij nog enigszins de neiging heeft achter auto’s aan te jagen. Het gaat in ieder geval vele malen beter dan eerst. Ook dit is een kwestie van trainen.

Zij luistert behoorlijk goed, maar in situaties die voor haar moeilijk zijn, zitten nog groeimogelijkheden. Binnenkort zal de opvangmama met haar naar een VDH gaan om haar gedrag t.o.v. vreemde honden/mensen te trainen. Ook dat gaat al beter, maar het kan er helemaal uitgetraind worden, zij is nog jong genoeg.

Sita zoekt nu naarstig naar die ene baas die haar begrijpt en haar verder wil begeleiden in de echte wereld. Met geduld en duidelijkheid komt dit helemaal goed. Trainen met haar is een absolute voorwaarde. Zij leert echt supersnel dus daar kan nog heel veel worden bereikt. Bekendheid met het ras is een grote pre.  Ze zou heel goed agility en speuren kunnen leren. Ze wil heel graag werken en is zeer gefocust zoals de meeste mechelaars.

Zij is in ieder geval een super lieve hond voor de huidige opvangmama en voor degenen die zij kent, gaat ze door het vuur! WIe geeft SIta haar eigen plekje waar ze gelukkig oud kan worden?