Bent u Beagle proof ?

Overweegt u om een beagle te adopteren?
Of wilt u liever gastgezin zijn voor een of meerdere beagles?

Lees dan onderstaande informatie goed door en onderzoek of u Beagle Proof bent.|
Denkt u dat het antwoord positief is, dan maken wij graag kennis met u!

De stichting Shhh

“ Het is onze missie om voor de dieren die gezond het laboratorium kunnen verlaten, een liefdevol en blijvend thuis te vinden. “

Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken hebben wij de kennis en ervaring van 17 jaar plaatsingen, ruim 1000 honden en 200 katten, onderstaand voor u samengevat.

De honden

Wat kunt u van een ex laboratorium beagle verwachten?

 • Over de herkomst van de Beagle en de uitgevoerde proeven kunnen wij u niets vertellen. Wel weten we dat de fokselectie van proefdieren erg streng is , zeker voor wat de gezondheid betreft.
 • De honden zijn gechipt volgens Nederlandse wetgeving (oudere honden zijn getatoeëerd )en gevaccineerd volgens Nederlandse richtlijnen.
 • De Beagles zijn niet getraumatiseerd; wel bestaat het gevaar dat ze trauma’s oplopen als ze onvoldoende tijd en begeleiding krijgen om rustig en stapsgewijs aan alle nieuwe dingen te kunnen wennen.
 • De honden zijn niet bekend met verkeer , katten en kinderen. Met name (te) jonge kinderen kunnen bedreigend zijn voor de hond. Katten zijn meestal geen probleem.

De nieuwe baasjes

Wat mag de beagle van u verwachten?

 • Als de beagle de enige hond in huis is , dan komt het weinig voor dat hij/zij alleen thuis moet blijven.
 • U vindt het prima dat de beagle veel bij u in de buurt is en bij u komt liggen/zitten. Dus bijv. naast u op de bank, in de stoel en ( in het begin ) ’s-nachts in de slaapkamer. Beagles zijn echte “ contactliggers” en zoeken op deze manier veiligheid.

Dit is bovendien geen straf voor u, want u vindt het heerlijk om met uw hondje te knuffelen.

 • Als de Beagle in het begin niet helemaal zindelijk is maakt u daar geen punt van. Ongelukjes gebeuren nu eenmaal.
 • U weet dat het hondje nog veel moet leren en kunt GEDULD opbrengen.
 • U wilt en kunt op een positieve manier opvoeden en volgt hierbij de huidige inzichten.

Hoe nu verder?

Nogmaals, bent u beagle proof en wilt u een beagle adopteren of gastgezin zijn? Dan zijn dit de stappen :

 1. U stuurt een mail naar info@shhh.nl en geeft aan waarvoor u in aanmerking wilt komen. (adoptie of gastgezin) Graag uw volledig adres en telefoonnummer vermelden.
 2. Per mail krijgt u een uitnodiging van de Shhh om een van de voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen. ( uitgebreide informatie over omgang, opvoeding, verwachtingen etc.)
 3. U laat weten of u wel/niet aanwezig zult zijn.
 4. Als u na de voorlichtingsbijeenkomst bijgewoond te hebben besluit om voor de Beagle te gaan, dan geeft u dat aan en krijgt u bezoek van een buitendienstmedewerker.
 5. Bij een positief besluit maakt u de bijdrage in de onkosten over ( € 200,- voor Beagle ouder dan 9 maanden, € 300,– jonger dan 9 maanden en € 50,– extra indien het hondje gesteriliseerd/gecastreerd is)
 6. U gaat de hond ophalen.
 7. De buitendienstmedewerker neemt daarna contact met u op en maakt afspraken over de nazorg.

 

Pin It on Pinterest

Share This