Bent u Beagle proof ?

Overweegt u om een beagle te adopteren? Of wilt u liever gastgezin zijn voor een of meerdere beagles? Lees dan onderstaande informatie goed door en onderzoek of u Beagle Proof bent. Denkt u dat het antwoord positief is, dan maken wij graag kennis met u!

De stichting Shhh

Het is onze missie om voor de dieren die gezond het laboratorium kunnen verlaten, een liefdevol en blijvend thuis te vinden.

22 jaar plaatsingen, ruim 1750 dieren, meest honden (beagles) maar ook een paar honderd katten en een kleine honderd fretten, konijnen en andere dieren.

De honden

Wat kunt u van een ex laboratorium beagle verwachten?

 • Over de herkomst van de Beagle en de uitgevoerde proeven kunnen wij u niets vertellen. Wel weten we dat de fokselectie van proefdieren erg streng is, zeker voor wat de gezondheid betreft.
 • De honden zijn gechipt volgens Nederlandse wetgeving (oudere honden zijn getatoeëerd )en gevaccineerd volgens Nederlandse richtlijnen.
 • De Beagles zijn niet getraumatiseerd; wel bestaat het gevaar dat ze trauma’s oplopen als ze onvoldoende tijd en begeleiding krijgen om rustig en stapsgewijs aan alle nieuwe dingen te kunnen wennen.
 • De honden zijn niet bekend met verkeer, katten en kinderen. Met name (te) jonge kinderen kunnen bedreigend zijn voor de hond. Katten zijn meestal geen probleem.

De nieuwe baasjes

Wat mag de beagle van u verwachten?

 • Als de beagle de enige hond in huis is, dan komt het weinig voor dat hij/zij alleen thuis moet blijven.
 • U vindt het prima dat de beagle veel bij u in de buurt is en bij u komt liggen/zitten. Dus bijv. naast u op de bank, in de stoel en ( in het begin ) ’s-nachts in de slaapkamer. Beagles zijn echte “ contactliggers” en zoeken op deze manier veiligheid. Dit is bovendien geen straf voor u, want u vindt het heerlijk om met uw hondje te knuffelen.
 • Als de Beagle in het begin niet helemaal zindelijk is maakt u daar geen punt van. Ongelukjes gebeuren nu eenmaal.
 • U weet dat het hondje nog veel moet leren en kunt GEDULD opbrengen.
 • U wilt en kunt op een positieve manier opvoeden en volgt hierbij de huidige inzichten.

Hoe nu verder?

Nogmaals, bent u beagle proof en wilt u een beagle adopteren of gastgezin zijn? Dan zijn dit de stappen :

 1. U stuurt een mail naar info@shhh.nl en geeft aan waarvoor u in aanmerking wilt komen. (adoptie of gastgezin) Graag uw volledig adres en telefoonnummer vermelden.
 2. Per mail krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Hiermee willen we u alvast wat beter leren kennen.
 3. Na het insturen van de vragenlijst wordt u opgebeld door één van onze medewerkers om de vragenlijst te bespreken.
 4. Als u samen met de medewerker hebt besloten dat het een goed idee is om voor een Beagle te gaan, vragen we een aantal voorlichtingsbladen en een boek over het omgaan met angstige honden te lezen.
 5. Als u aangeeft deze informatie gelezen te hebben regelen we een bezoek van een buitendienstmedewerker.
 6. Bij een positief besluit maakt u de bijdrage in de onkosten over (voor een ex laboratorium beagle is de bijdrage EUR 375,-)
 7. U gaat een hond uitkiezen/ophalen.
 8. De buitendienstmedewerker neemt daarna contact met u op en maakt afspraken over de nazorg.

Inloggen

inloggen medewerkers