FAQ

Het is niet natuurlijk om alleen te zijn voor een hond. Ook ’s-nachts niet. Een Beagle is bovendien een meute hond en heeft daarom nog meer behoefte aan gezelschap. Voorwaarde voor het alleen kunnen zijn, is dat de hond zich veilig voelt in uw huis. Pas daarna kunt u beginnen met het stap voor stap alleen leren zijn.

Omdat we herkomst en gebruik van de dieren geheim moeten houden, zijn de in het paspoort vermelde vaccinaties niet altijd afgestempeld en soms ontbreekt ook de sticker.
De vaccinaties zijn echter WEL gegeven en het is absoluut niet noodzakelijk om uw hond opnieuw te laten vaccineren. Dit is alleen maar een extra aanslag op hun immuunsysteem.

Jazeker. Als de hond goed gewend is bij u en zich veilig voelt bij het aangelijnd buiten lopen, dan kan het goed zijn om er mee naar een hondenschool te gaan.

Het is hierbij belangrijk goed te kijken of een hondenschool wel geschikt is voor uw hond. Het belang en het welzijn van de hond moet voorrang hebben en niet een diploma. Wij zijn graag bereid hierin met u mee te kijken.

De bijdrage in de kosten van een “gewone” herplaatsing is

  • Voor een pup jonger dan 1 jaar: € 200,-
  • Voor een hond tussen 1 en 10 jaar: € 160,-
  • Voor een hond ouder dan 10 jaar: € 100,-

Het wordt niet bekend gemaakt waar de honden vandaan komen en welke programma’s ze hebben doorlopen.We weten dat de fokselectie van proefdieren erg streng is, zeker voor wat de gezondheid betreft.

Ja, de honden zijn gevaccineerd volgens de Nederlandse richtlijnen

Dat is per situatie verschillend maar kijk in elk geval na of u een WA verzekering heeft voor uw hond.

In volgorde van voorkeur:

  1. Vers compleet voer
  2. Geperste brok met 1 x per week compleet vers voer
  3. Vers voer met pens om de darmflora te verbeteren ( dit is bijvoer)
  4. Geperste brok
  5. Geextrudeerde brok

Nee. Hondjes uit een gastgezin zijn hierin wel vaak verder. Lees hierover ook het document “ zindelijkheidstraining voor lab. honden

Voor een pup jonger dan 9 maanden betaalt u € 300,-

  • Voor een hond ouder dan 9 maanden rekenen we € 200,-
  • Is de hond gesteriliseerd/gecastreerd dan komt daar € 50,- bij

Niet elke hond vindt een bench meteen een fijne plek, maar dit kan wel worden aangeleerd. Op youtube vindt u filmpjes waarin getoond wordt hoe een bench een plek kan worden waar de hond graag zal zijn. Bijvoorbeeld als u zoekt op crate games van Susan Garrett.

Dat hangt van de voorschriften van het betreffende land af. De honden krijgen een paspoort mee waarin de (laatste ) vaccinaties staan vermeld. Het is geen reisdocument.

Ja, maar alleen in overleg.

De Shhh adviseert u dringend om de ex laboratorium honden NIET los te laten lopen.

Nee. Natuurlijk zijn de honden die ondergebracht zijn bij gastgezinnen wel wat verder, maar over het algemeen is er veel werk aan de winkel.

Wacht met een dergelijke ingreep tot de hond volledig gewend is en zowel fysiek als mentaal in balans is. Dus niet binnen 1 jaar!

De beagle is een jachthond en staat niet direct bekend om zijn waaksheid.

Pin It on Pinterest

Share This

Inloggen

inloggen medewerkers