Boet en Fien

sh6349 en sh6351

Geboortedatum: 03-07-2012
Status: Geplaatst
Geslacht: Reutje Teefje
Plaatsing op website: 30 maart 2021

Omschrijving

Boet en Fien zijn sinds kort met pensioen. Na een leven als dekreu en als fokteef in het proefdierfokbedrijf mogen zij nu gaan genieten van het leven als huishond.
Boet en Fien zijn broer en zus en ruim 8 jaar oud, zij kunnen het erg goed vinden samen.
Hoewel de beagles uit het fokbedrijf tegenwoordig een socialisatieprogramma krijgen is de verhuizing naar één van onze pensions, gastgezinnen of nieuwe families een enorm grote verandering in hun leven. Als je op een leeftijd bent dat je de socialisatiefase voorbij bent, dan weet je dat je bij nieuwe dingen eerst moet uitvinden of ze mogelijk ook gevaarlijk, leuk of neutraal zijn. Voor deze honden is het aantal nieuwe prikkels nu dan ook enorm groot.
Het is heel belangrijk om hun wereld in de beginperiode te beperken tot eigen huis en tuin anders wordt het te veel van het goede en krijgen ze niet voldoende rust en slapen ze niet voldoende om de nieuwe indrukken te kunnen verwerken.
Boet en Fien zijn nog wat voorzichtig in hun begroetingen naar mensen toe, maar ze wennen inmiddels al goed aan hun verzorgers. Zij mogen nu dagelijks samen met wat pups op een veld spelen en komen dan al aardig los!
Boet en Fien zijn erg gehecht aan elkaar. Het liefst zouden wij ze samen plaatsen, zodat zij elkaar tot steun kunnen zijn.
Mocht dit niet lukken dan zoeken wij een thuis waar al een andere hond aanwezig is, zodat deze als steunhond kan dienen.
Met Fien en Boet zijn geen experimenten gedaan.

Inloggen

inloggen medewerkers