Omschrijving

Mag ik mij even voorstellen:
Ik ben Shhh IREEN 
Ik logeer sinds enige tijd bij een gastgezin. 
Ik moest even wennen aan mijn nieuwe omgeving maar hier ben ik dan: 
een mooie zachtaardige dame van 7,5 jaar oud, die na jarenlange trouwe dienst als fokteef in een proefdierfokbedrijf, ontslag heeft gekregen en ik moet zeggen: DAT BEVALT PRIMA!

Het moest wel even wennen hoor: Ik heb opeens een eigen mandje, een heel raar ding, maar na een paar dagen bleek dat toch erg lekker en zacht te liggen, een tuin met allemaal lekkere luchtjes en wind die langs je flaporen waait, een beaglebuddy Abby, daar kon ik het gelijk mee vinden. Spelen met haar doe ik nog niet echt, alleen een beetje uitdagen, dat vind ik leuk. Het nieuwe speelgoed begrijp ik niet maar de andere honden worden daar heel vrolijk van, dat is best grappig.
Mensen vind ik nog wel heel spannend. Inmiddels ben ik al wat gewend aan mijn mensenroedel hier in huis. Ze kriebelen je lekker onder je kin en je krijgt lekkere hapjes van ze maar ik bewaar nog wel afstand; ik durf nog niet echt dichtbij.  

SH5984

Geboortedatum: 2 september 2011
Geslacht: Teefje
Datum plaatsing: 18 april 2019
Status: Zoekt baasje

Bezoek daar hou ik nog niet van, dan verstop ik me nog graag achter die grote bank of ik loop de tuin even in en kom weer naar binnen als ik denk dat de kust veilig is. Wel heb ik samen met Abby al kennisgemaakt met de dierenarts, dat ging goed, ze waren erg trots op me!
Na een aantal weken mocht ik mee met het uitlaatrondje: wat een feest! Hoewel ik dat aanlijnen nog steeds heel spannend vind, heb ik het er graag voor over: lekker de buurt verkennen, staartje in de lucht en heel veel kwispelen. Daar worden ik en mijn gastgezin heel erg gelukkig van. Inmiddels ben ik al in de auto mee geweest (heel eng maar het ging goed) en loop ik al mee met de langere wandelingen. Andere wandelaars en vreemde honden vind ik nog mega spannend en daar loop ik dan ook het liefst met een boog omheen. 

Ik ben zo langzamerhand toe aan een gouden mandje en ben dan ook op zoek naar een goed en rustig thuis. Ik ben op zoek naar mensen die begrijpen dat ik nog wel een lange tijd nodig heb voordat ik me veilig voel bij mensen en andere honden en mij met geduld en veel liefde die ruimte willen geven. Kinderen vind ik eng, dat zou geen goede match zijn maar een andere hond in het gezin is wel top (eigenlijk een must), daar leer ik veel van en die geeft mij steun en uiteindelijk meer zelfvertrouwen. En het aller.. allerliefst bij mensen die graag lang wandelen want dat is mijn hobby ook!

Misschien is er nog een eenzaam hondje op zoek naar een maatje? Eén is tenslotte maar alleen, toch? 
Graag dan even een berichtje naar Stichting hulp en herplaatsing huisdieren (info@shhh.nl), zij leggen de procedure graag uit en misschien hebben we dan binnenkort een date!

Contact

5 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This