20171019-IMG_3339-wpcf_770x510

Gastgezinnen gezocht

De Stichting hulp en herplaatsing huisdieren (Shhh) zet zich in om proefdieren, die niet meer voor proeven gebruikt worden, een nieuw tehuis te geven. De Shhh is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en voor uitbreiding van ons enthousiaste vrijwilligersteam zoeken wij gastgezinnen voor onze ex-proefhonden. Een gastgezin biedt een hond een tijdelijk thuis tot er een baasje is gevonden, of biedt tijdelijke opvang bij calamiteiten.

Wat vragen wij van je?

Het is belangrijk dat er (bijna) altijd iemand aanwezig is in het huis. De ex-proefhonden kunnen zeker in het begin niet alleen zijn.

Wij werken vanuit de visie dat honden zonder dwang en vrij van schrik, pijn en intimidatie begeleid moeten worden. Wil je hierover meer lezen? Wij raden deze twee boeken aan:

  1. Help je hond bij angst van Monique Bladder en Erica Bokelmann
  2. Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans van Martine Burgers en Sam Turner

Je hoeft geen expert te zijn in deze aanpak, maar het is belangrijk dat je je kunt vinden in het algemene uitgangspunt en bereid bent hiermee te (leren) werken.

Wat bieden wij je?

Het belangrijkste is natuurlijk de bijdrage die je levert aan het welzijn van kwetsbare dieren. Als gastgezin maak je het verschil in het leven van dieren die dat nodig hebben. Dierenartskosten worden (in overleg met de Shhh natuurlijk) vergoed. Verder krijg je een kleine onkostenvergoeding. We hebben ook een bijscholingsregeling.

Wil je meer weten?

Stuur dan een mailtje naar (info@shhh.nl). Dat kan ook een belverzoek zijn: als je graag een persoonlijk gesprek wilt, geef dan je telefoonnummer door.

Ben je na het lezen van deze tekst zo enthousiast dat je direct wilt solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in opĀ deze link.

Delen

Inloggen

inloggen medewerkers